1872 FEST vypukne už tuto sobotu. Tady je highlight toho nejlepšího na západě Čech.

Už za pár hodin odstartuje největší hudební festival svého druhu na západě Čech, který je součástí velkolepých oslav 150. výročí povýšení Aše na město. O tom, že je výjimečný není pochyb. Na sobotním 1872 FESTU vystoupí známí čeští rappeři. Kromě legendární kapely PSH také novodobí interpreti v čele s Robinem Zootem. Právě na mladou populaci totiž cílí tento festival nejvíce. Tady je highlight toho nejlepšího. 

Warm up party

13:00 – 14:45

1872 FEST odstartuje už ve 13 h a to pořádnou Warm-up show, o kterou se postará Dj Maniac. Moderátor, DJ a producent, který objevil kouzlo klubové scény už v roce 1995. O devatenáct let později pak získal titul Official World Vestax DJ, čímž se zapsal do skupiny těch nejlepších Djů. Maniaca navíc můžete znát také z televize, kde měl v TV Óčko vlastní pořad. Zároveň působil také v západočeském rádiu Egrensis, kde se věnoval Black Music a právě zmiňovanému deejayingu. Jako velký úspěch považuje sérii CD s názvem De Luxe Musique. Pravidelně ho také můžete vidět vystupovat po boku významných interpretů nejen v ČR, ale i v zahraničí. Kromě Mezinárodního Filmového Festivalu v Karlových varech vystupuje již po několikáté také na jednom z největších evropských festivalů Hip Hop Kemp. Jeho hudbu si můžete poslechnout v rámci warm-up show, která doprovodí skate contest v mini rampě ve sportovním areálu Háj v Aši. K vidění bude celá plejáda sportovních exhibic od skateboardů přes inline a BMX kola. Chybět nebude ani trialová BMX Exhibice od dvojnásobného mistra světa. Svou warm-up show zakončí Maniac až krátce před 15. hodinou.

Svatavské strojírny stage

17:15 – Refew

Hudbě se Refew věnuje už od dětství. Svou tvorbu začal brát vážně kolem roku 2013, kdy se dostal k Vladimirovi 518 a stal se jediným novým členem labelu BiggBoss od jeho založení v roce 2006. Spolupracoval s předními interprety hip hopové scény jako například PSH, Supercroo, WWW a  LA4. I když dnes už nevydává pod značkou BiggBoss, ale je jedním z lídrů stáje Blakkwood, jeho diskografie se rozšiřuje prakticky každým rokem. Hrdý patriot z pražské Libně, který již dávno přerostl hranice svého města, si získal fanoušky po celém Česku i na Slovensku. 

19:15 – Paulie Garand

Paulie Garand je český rapper a producent. Dosud vydal 6 sólových alb, která se vyznačují osobitým stylem kombinující různorodou mozaiku nálad a atmosfér. Mezi jeho nejznámější skladby patří například Molo, La Familia, Boomerang, Tuláci, Hladina, Pavučina lží, L.B.C., Play, Runway a další. Velké oblibě se také těší jeho nové album DANK, na kterém opět spolupracoval se svým dvorním producentem Kenny Roughem.

21:00 – PSH

Vladimir 518 v jednom ze svých posledních textů napsal, že jeho práce není práce, ale soulož. Je to součást jeho života a že nikdy nezpomalí, protože nechce. Jeden směr však, jak sám ostatně říká, došel již do bodu B a tím je label BiggBoss, který loni vydal svá poslední alba a publikace. Jedním z posledních počinů úspěšného vydavatelství s milionovými obraty bylo album Teritorium III rappera Oriona a DJ Mika Trafika, které si mohli karlovarští poslechnout například na Wild West Promo Tour ve Slash baru a v klubu Na Rampě v Mariánských Lázních. Toto turné bylo pouze menším zahřátím fanoušků před celodenní hudební a sportovní show 1872 FESTEM a vystoupením legendární kapely PSH v celé své sestavě.

22:40 –⁠ Robin Zoot

Vlastním jménem Robin Pouzar, hrdý Ústečák, se hudbě věnuje aktivně už od roku 2013. Rapovat přitom začal až v souvislosti s ježděním na skateboardu. Sám o sobě říká, že ambice být rapper vlastně nikdy předtím neměl. Díky dobrým kontaktům tak ale už v roce 2013 ve spolupráci se skupinou YZO Empire vydal skladbu Pretty Gadže. V roce 2015 dokonce založil úspěšné vydavatelství Milion+ Entertainment. V rámci něj pak vydal své úplně první album s názvem Cocktail Party. O rok déle následovaly další s názvem 0002, v Krtek Money Life nebo TMVCJN, na kterém spolupracoval například s DJ Rustym, Yzomandiasem a s Nik Tendem. Jeho doteď možná nejpopulárnějším songem je ale píseň s názvem Česká Floriida s ostrovským rodákem Kokym a Karlovarákem Yzomandiasem, která má na Youtube dnes už přes 5 milionů zhlédnutí. Už v sobotu po 23. hodině si návštěvníci festivalu budou moci poslechnout i jeho další osobité skladby plné dvojsmyslů a metafor jako například Tojo tojo nebo Tututu. 

Spin Radio Stage

14:45 – Slam Poetry

16:30 – Animal Resources

18:15 – Lifelines 

20:15 – MC Matheus 

22:00 – Funky Terrorist 

Afterparty

00:00 – 02:00

A jaká by to byla show bez pořádné afterparty? Ta nebude chybět ani tady a odstartuje už deset minut po půlnoci. O to, aby se vám nechtělo domů, se postará Milan Harvánek neboli Chris Kaufman, housový DJ a moderátor pořadu Top Secret o taneční hudbě na Color Music Radiu.

Jedinečná afterparty a s ní i celý 1872 FEST tak skončí až v neděli ve dvě hodiny ráno. A pozor, vstupenky z předprodeje jsou už vyprodané. Zakoupit je budete moci až v sobotu přímo před začátkem akce. 

———————————————————————————————————————

Není to ale jen 1872 FEST, který zavzpomíná právě na 150. výročí povýšení Aše                z městyse na město. Aš si bude toto výročí připomínat po celý rok 2022. Při té příležitosti ve městě odstartoval seriál kulturních, společenských a sportovních akcí, na nichž se podílejí velkou měrou místní spolky a sdružení. Objevte historii a současnost města na nově spuštěném webu Info-as.cz a dopřejte si zábavu po celý rok.

Váš tým Vary Guide

(Zdroj foto: profily jednotlivých interpretů z platforem facebook.com, bandzone.cz)

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *