5 tipů na nejhezčí vánoční trhy v Karlovarském kraji

Rozzářené ulice, vůně perníčků a svařeného vína, slavnostní výzdoba, ale také nostalgické bilancování nad koncem roku. Vychutnejte si magickou vánoční atmosféru a vánoční trhy, které již první adventní neděli 26. listopadu rozzářil vánoční stromek. Máme pro vás přehled, kam se v Karlovarském kraji letos vstříc adventu vydat. Možná narazíte i na originální dárek nebo na něco, co udělá radost vám.

Karlovy Vary

Vánoční trhy v Karlových Varech se otevřely v sobotu 2. prosince a potrvají až do 26. prosince a to přímo v prostorách Mlýnské kolonády. Sváteční atmosférou bude ale protknuta celá lázeňská trasa od hotelu Thermal k Jezdecké soše Karla IV. na Divadelním náměstí až po Grandhotel Pupp. Každý den bude pro návštěvníky otevřeno téměř dvacet stánků s vánočním sortimentem, občerstvením, svařákem a mnoho dalšího. Vedle stánkového prodeje bude na kolonádu soustředěn i doprovodný program s vystoupením regionálních umělců a předních českých interpretů.

Cheb

Prožijte kouzlo českých Vánoc přímo v centru Chebu. Stejně jako každý rok je bude i letos město hostit na náměstí Krále Jiřího z Poděbrad. Nasát vánoční atmosféru navíc budete moci tradičně také na zdejším kluzišti, které bývá otevřeno až do 2. ledna. A chybět letos nebude ani Ježíškova dílna, vánoční městečko nebo bohatý kulturní program nabitý umělci nejen z karlovarského regionu. Vánoční trhy potrvají až do Štědrého dne.

Ostrov

Den před Štědrým dnem, tedy v sobotu 23.12., proběhne u Staré radnice “Předvánoční přátelské setkání” se svařákem, vánočním punčem, jmelím a prodejem drobných vánočních radostí. Mimo to se tu po celý den chystá několik hudebních vystoupení a Den před Štědrým dnem, tedy v sobotu 23.12., proběhne u Staré radnice “Předvánoční přátelské setkání” se svařákem, vánočním punčem, jmelím a prodejem drobných vánočních radostí. Mimo to se tu po celý den chystá několik hudebních vystoupení a “Cirkus Ceres” – kombinace tance s ohněm a vzdušná akrobacie na kruhu.

Mariánské Lázně

Každý prosincový adventní víkend je pro návštěvníky Mariánských Lázní připraven hudební program s tradičním vánočním jarmarkem. V neděli 17. prosince tu budou například skauti rozdávat Betlémské světlo.

“Vánoční inspiraci vám přinesou rozmanité trhy, náladu zase navodí bohatý kulturní program, nádech starých časů pocítíte díky ukázkám starých řemesel, děti zabavíte v Ježíškových výtvarných dílnách, vaše dobré já povyroste díky možnosti podpořit naše charitní partnery.” To zase slibují pořadatelé Ašských vánočních trhů.

Za celý tým Vary Guide vám z celého srdce přejeme krásné svátky vánoční a jen to nejkrásnější v novém roce Draka.

Foto: Michaela Weinfurterová

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *